Over ons

 
 

Over het Leupold Trio


Het Leupold Trio werd in 2003 opgericht na een buitengewoon succesvol concert op het internationaal Gitaarfestival ‘Saitensprünge’ in Duitsland.
Sindsdien speelde het trio, met violiste Eva Stegeman, veelvuldig concerten in binnen en buitenland; Algerije, Duitsland, Belgie, Frankrijk, Italie en Spanje, en maakte het de succesvolle CD ‘Con Chitarrone’ !

Opvallend aan de concerten van het Leupold Trio is naast de prachtige muziek, de grote betrokkenheid en de virtuositeit van de musici!

De speelvreugde en ontspannen presentatie en mondelinge toelichting maken het concert tot een aangename belevenis!

De leden van het Leupold Trio delen hun liefde en enthousiasme voor bekende componisten als Bach, Vivaldi en Biber, Corelli maar ook voor minder bekende grootmeesters, bijvoorbeeld Bertali, Cima, Marini of Scarani.

Quirine van Hoek, viool

Quirine begon op haar 6e jaar met vioollessen aan de Hengelose muziekschool bij Akke Wiersma. Daarna kreeg zij les bij Ilona Sie Dhian Ho aan de ‘Van Zweden School of Music’ in Enschede en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jaring Walta.

In 2009 sloot ze haar Bachelor studie af aan het Utrechts Conservatorium bij Chris Duindam waar ze ook barokvioollessen volgde bij Antoinette Lohmann.  Aan dit zelfde conservatorium behaalde zij Cum Laude haar Master examen. Ze volgde masterclasses bij o.a. Mauricio Fuks, Jaap van Zweden, Ivry Gitlis, Liviu Prunaru, Kees Hulsmann en Yayoi Toda. 

Met accordeoniste Ellen Zijm vormt Quirine het opmerkelijke en bijzonder succesvolle duo ‘ De Thuiskomst’. Hun eerste CD met werken van Biber, Dowland en Purcell was een groot succes. Quirine soleert met verschillende orkesten in Nederland in concerten van Bach, Vivaldi, Mozart, Bruch, Mendelssohn en Tchaikovsky. Daarnaast is ze violist bij Combattimento, waar ze een van de concertmeesters is en waar ze geregeld solistisch te horen is.


Sören Leupold, chitarrone

Sören begon zijn opleiding tot klassiek gitarist in 1988 bij Ulrich Müller aan het conservatorium van Osnabrück. Hij vervolgde zijn studie bij Eliot Fisk en Konrad Junghänel aan de Musikhochschule te Köln. Bij laatst genoemde studeerde hij vervolgens luit en chitarrone. Sören behaalde zijn einddiploma met onderscheiding.
Hij treedt op met tal van ensembles, waaronder Acadamy of Ancient Music, Cantus Cöln, Collegium Vocale Gent, Nederlands Kamerkoor, La Fenice, Musica Antiqua Köln en Combattimento.
Regelmatig is hij te gast op festivals als het Holland Festival, Ravello Festival, Festival Oude Muziek Utrecht, The Proms en Styriarte Graz.


Wouter Mijnders, cello

Wouter treedt veelvuldig op binnen en buiten Europa, musiceert op festivals, in recital programma’s en maakt deel uit van verschillende ensembles, waaronder het Haydn Trio en Combattimento.
Wouter maakte tal van radio-, tv- en CD opnamen, ondermeer van het complete werk voor cello en piano van Mendelssohn Bartholdy, de cello sonates en kamermuziek van Willem Pijper en de eerste opname van het concert voor cello piccolo van Sammartini.
Hij bespeelt een speciaal voor hem gebouwde cello van Josef Musil.
Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij René van Ast en bij Dmitri Ferschtman aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. 

Wouter is oprichter van Vivaldi Music Lessons, een platform voor muziekdocenten die muzieklessen geven aan jong en oud!

Nieuws:


23.05.2017

Nieuw programma 2018/19

Barok met bite! - Biber, Bach & Lonati


12.09.2011

Con Chitarrone recensie uit Gramophone magazine


Binnenkort verschijnt bij Challenge Classics onze CD 'Con Chitarrone'


26.12.2010

Concert met Anne Grimm in het Concertgebouw


Uit de pers:


Recensie Gramophone magazine


Recensie Ravello


...Leupold, Stegeman und Mijnders begeisterten bei „Saitensprünge“...

aus Kultur in der Region


...er werd op hoog niveau gemusiceerd voor een enthousiast publiek...

aus De Westervelder


Völlige Harmonie und vollendeter Klangzauber - so ein Ensemble hört man nur sehr selten...

Ein wahres Fest für die Sinne...

aus OVB Zeitung 2004


Da sprühten die flotten Tanzsätze vqor Esprit und Lebendigkeit, verträumt und weit atmete und strömte hingegen in den langsameren Teilen warme Melancholie. Nach der Klanggestaltung dieser drei Musiker kann man süchtig werden...        aus OVB Zeitung 2006Fotografen:

Hans Hijmering

Willem Laros

Taco Anema

Doortje van GinnekenLinks:


  1. Leupold Trio Blog

  2. Challenge Classics

  3. www.soerenleupold.com